Trodnevni turnir u bilijaru „Insomnia Open“ počeće sutra u Prilepu i okupiće najbolje igrače iz ovog dela Evrope, objavio je Planetbiljar (www.planetbiljar.com).

U tom makedonskom gradu će se u disciplini „desetka“ nadmetati preko 100 igrača iz 10 zemalja, a među njima će biti i Novopazarac Husein Đulović.

„U dobroj sam formi, a obzirom na konkurenciju biću zadovoljan ulaskom među 16 najboljih. Sve preko toga je veliki uspeh, jer će u Prilepu biti oko 40 vrhunskih šampiona“, rekao je Đulović radiju Sto plus.

On je prošle godine osvojio trofeje u Smederevu i Prištini, dok je na međunarodnom turniru u Novom Pazaru zauzeo treće mesto.

Osim Đulovića, u Prilepu će nastupiti i njegovi sugrađani Ahmed Brunčević i Adin Trtovac.

Planetbiljar u favorite ubraja Grka Nikosa Ekonomopulosa, Šandora Tota, Miloša Verkića, Martina Martinovića i Andreju Klasovića iz Srbije, kao i domaće predstavnike Dejana Šipkovskog i Žiku Mihajlovskog.
  
Šanse za trijumf daju se i Bugarima Krasimiru Kamaševu i Stanimiru Ruslanovu, Hrvatima Ivici Putniku i Marku Lišniću, Matjažu Erčulju iz Slovenije, Niku Malaju iz Albanije, te Dinu Ćerimagiću i Alenu Muratoviću iz B i H.
 
Nagradni fond turnira „Insomnia Open“ iznosi 6.400 evra. Pobedniku će pripasti 2.000 evra, drugoplasirani dobija upola manji iznos, dok će poraženi polufinalisti zaraditi po 500 evra.

Takmičenje u Prilepu završava se u nedelju, 16. februara, a mečevi se mogu uživo pratiti i putem sajta www.10bez10.com.

M. Minić