“Iako neki ljudi sada žive u delovima kasarne, bez da se iko iseljava, uz određena ulaganja ceo prostor može postati adekvatan društveni i kulturni centar sa pratećim rekreativnim i ugostiteljskim sadržajima u kojem se programi mogu održavati i u zatvorenim i u otvorenim prostorima”, navela je u saopštenju kandidatkinja za odbornicu liste “Biramo Zemun”, Ana Simić.

Prema njenim rečima, prostor nekadašnje kasarne dat je kompaniji “PMC Inženjering”, koja je u vlasništvu Saše Ljubinkovića iz Socijalističke partije Srbije (SPS), koji je treći na koalicionoj listi sa Srpskom naprednom strankom (SNS) za izbore u Zemunu, a planovi te firme su da na tom prostoru izgradi “još jedan stambeno poslovni kompleks iako se taj prostor već nalazi u gusto naseljenom delu grada kome su potrebni zeleni prostori i kulturni sadržaji”.

“Ova lokacija je samo jedan od primera na koji način radikali i njihovi derivati u Zemunu već tri decenije otimaju sve javne prostore i resurse. Jasno je i na koji način se stvara lokalni interesni kartel – iako je Ljubinković član SPS-a, on će dobijati državne poslove i mogućnosti za investicije dok god je dovoljno poslušan i blizak vlasti”, ocenila je Simić.