“Da je i jedan glas ukraden, ja ne bih bio gradonačelnik“, rekao je Biševac na konferenciji za novinare.

Opozicione Stranka pravde i pomirenja (SPP), Stranka demokratske akcije Sandžaka (SDA) i Građanski pokret Sandžaka (GPS) tvrde da je tokom izbora registrovano „ niz nezakonitih radnji, kao što su kupovina, krađa glasova i prepravljanje izveštaja biračkih odbora“.

Tri izborne liste organizovale su proteste, kada je zatražena kontrola izbornog materijala.

Kontrola je obavljena, za koju SDP tvrdi da je pokazala „da je sve regularno i čisto“, kako je kazao gradonačelnik, ali su opozicione partije zakazale novi protest za danas u 15.30.

Na pitanje da li će SDP ponovo danas zauzeti plato ispred gradske uprave i tako primorati opoziciju da se ukuplja na drugom mestu, Biševac je rekao da je za danas predviđeno postavljanje video bima, „kako bi građani mogli da gledaju veoma važnu utakmicu“.

On je ponovio reči osnivača SDP-a Rasima Ljajića da su građani na izborima toj partiji dali“ još jedan četvorogodišnji mandat i da će što pre početi sa formiranjem organa vlasti u Novom Pazaru“.

Plato s druge strane istovremeno popunjavaju članovi i simpatizeri opozicinih partija, a pripadnici policije sa zaštitnom opremom se taktički raspoređuju u okolnim ulicama.