Ona je za radio Sto plus kazala da njihovi potezi, iako različiti, nisu iznenađenje.

“Imamoviću treba priznati da je održao lekciju pristojnosti svima, jer je SDA Sandžaka napustio bez javnih svađa. Fehratović je napustio SPP još u maju, čini mi se, a tu stranku je napustilo ili je izbačeno više poznatijih funkcionera. Počeo je da osniva svoj politički pokret, a od Imamovića tek očekujemo da saopšti u kom pravcu će se kretati njegova politička karijera”, rekla je Biševac.

Sa nove dve političke stranke, u Srbiji bi bilo registrovano 14 bošnjačkih partija što je, smatra Biševac, “za ovako mali narod više nego preterano”.

Ona veruje da Imamović i Fehratović “imaju svoje pristalice”, ali da je do izbora ostalo veoma malo i da priprema za njih nije laka.

Dodaje da su svojim postupcima naškodili strankama iz kojih su potekli.

“Pitanje je šta je i ko još ostao u Stranci pravde i pomirenja. Čini mi se da dešavanja u toj stranci pokazuju da, nažalost, sin Usame nije uspeo da dostojno zameni oca, Muamera Zukorlića. Bilo bi dobro kada bi (Imamović i Fehratović) motivisali neopredeljene Bošnjake da izađu i glasaju, ali za to nisu dovoljna samo njihova imena, već i stranačka organizacija, medijski nastupi i drugo”, istakla je Biševac.

Ona nema dilemu da će iz ovih političkih previranja “najviše profitirati Sandžačka demokratska partija Rasima Ljajića”.

“Mnogi nisu zadovoljni rezultatom njihove dugogodišnje vlasti, ali ova stranka se, ipak, pokazala kao najsolidnija na bošnjačkoj političkoj sceni. Tome najviše doprinosi njihov lider Rasim Ljajić koji je pokazao da može svakoj vlasti da se prilagodi i koji će se, vrlo moguće, vratiti na neku ministarsku poziciju. Sada će moći da kažu – kakvi god da smo, glasajte za nas jer se drugi samo dele i raspadaju”, zaključila je Biševac.

Imamović, dugogodišnji član Glavnog odbora SDA Sandžaka, istupio je krajem prošle nedelje iz te partije, a mesecima se spekulisalo da on, ali i još neki visoki funkcioneri nisu zadovoljni dešavanjima u toj, nekada najvećoj bošnjačkoj stranci.

Fehratović je napustio SPP početkom maja, nakon što ga je Glavni odbor stranke smenio sa pozicije zamenika predsednika Usamea Zukorlića.

Najavio je da će, sa nekadašnjim partijskim kolegama, osnovati novi politički pokret.