„Čestitam Saidi, koja je navikla ljubitelje borilačkih sportova na zlatne svetske medalje. Poznato je da je uvek teže odbraniti nego prvi put osvojiti trofej i to može samo mali broj vrhunskih sportista. Ona je ta klasa“, rekao je Biševac na prijemu u čast Saide Bukvić u gradskoj upravi.

On je naveo da je za uspeh u sportu potrebno mnogo rada i odricanja, kao i da je Novi Pazar u obavezi da podrži sportiste.

„To se posebno odnosi na one vrhunske, poput Saide. Uz nju je i brat Sedad, koji je bio odličan kik-bokser, a sada je trener. Ponosmo smo na rezultate Saide Bukvić. Sportisti su još jednom potvrdili da su najbolji ambasadori grada i države“, dodao je Biševac.

Saida Bukvić je prvu svetsku titulu u lou-kiku do 52 kilograma osvojila u konkurenciji mlađih juniorki 2012. u Bratislavi, a potom je 2014. u Riminiju bila najbolja juniorka planeta.

Ona je kao seniorka trijumfovala na šampionatima sveta u Beogradu 2015, Budimpešti 2017, Sarajevu 2019. i krajem prošle sedmice u Lidu di Jezolu.

„Imala sam tri teška meča u Italiji i tri pobede. Ovo mi je najdraže zlato jer sada se radi o olimpijskom sportu. Zahvalna sam gradu i gradskim institucijama zaduženim za sport, koji su uvek uz mene“, rekla je Bukvić.