On je za Radio Kim iz Čaglavice izjavio da niko ne želi konflikte, pogotovu ne pred predstojeće praznike.

“Želeli bi da vidimo gradjane u svojim kućama da proslavljaju sa svojim porodicama, a oni su ovih dana na barikadama po hladnom vremenu. Veoma sam optimističan da će se danas i sutra barikade ukloniti, i da će ljudi onda imati razloga za slavlje. Verujemo da ne postoje razlozi za ove tenzije, da nema razloga za barikade. Ako postoje gradjani koji su zabrinuti oko odredjenih dogadjaja, miran protest može da postigne mnogo više, uz mnogo manje napora, jer je vlada raspoložena da razgovara o bilo kakvom problemu koje gradjani Kosova, bilo koje nacionalnosti, imaju”, rekao je Bisljimi.

Rekao je da ne postoji ultimatum KFOR-u da ukloni barikade.

“Kao prvo, želeo bih da vam kažem da taj rok, nije rok u smislu ultimatuma. Daju se dani, a onda KFOR treba da odgovori u okviru tih dana. Rok znači da su KFOR, ali i vlada Kosova, veoma zainteresovani da vide da se barikade uklone od strane onih koji su ih postavili”, kazao je on.

Prema njegovim rečima, do uklanjanja barikada treba da dodje bez ikakve potrebe da se primenjuje sila KFOR-a ili vlade Kosova.

“Da bi do toga došlo uključeno je nekoliko strana – Kosovo, Srbija i medjunarodna zajednica. Mnogo je energije uloženo da bi se osiguralo da uverimo one koji su podigli barikade da je u interesu gradjana četiri opštine na severu, jer oni najviše trpe na barikadama, da ih oni uklone”.

Bisljimi je rekao da nije tajna da na barikadama “možete da nadjete svakoga osim gradjana sa severa, a neki od njih nisu nužno poznati zbog mirnih aktivnosti. Recimo, ‘Noćni vukovi’ ili ‘Vagner’ nisu strukture koje imaju mirne aktivnosti kao deo svog plana”, kazao je on.

Dodao je da “ovo nisu barikade na kojima postoji jasna vizija kako poboljšati život gradjana na severu”.