Zamenik predsednika Fudbalskog saveza Srbije Nenad Bjeković izjavio je danas da je selektor Dragan Stojković “najveće ime srpskog fudbala” i da je njegov dolazak na klupu reprezentacije “jedan od najboljih poteza u istoriji” FSS-a.

“Stojković je najveće ime srpskog fudbala i to je taj prirodni autoritet koji se ne stvara drekom i galamom, nego imenom i prezimenom. Na stranu kvalitet i podvizi tokom igračke karijere, igrači ga poštuju kao ljudsku veličinu i čoveka koji na najjednostavniji mogući način ume da im objasni najkomplikovanije stvari u fudbalu”, rekao je Bjeković za sajt FSS-a.

“Piksijev dolazak na klupu reprezentacije je jedan od najboljih poteza u istoriji Fudbalskog saveza Srbije. U rekordnom roku je preporodio državni tim i vratio ga u vrh evropskog i svetskog fudbala. Često smo u društvu selektora najjačih fudbalskih sila i imponuje kada čujete da niko od njih ne želi Srbiju za protivnika na Svetskom prvenstvu”, dodao je on.

Bjeković je, dan pošto je Srbija pobedila Bahrein u jedinoj proveri pred Svetsko prvenstvo u Kataru, naveo da nikada u karijeri nije imao priliku da saradjuje sa “ovako složnom i homogenom grupom kao što je trenutno reprezentacija Srbije”.

“Momci su zaista fantastični. Uvek nasmejani i vedro raspoloženi, drže se zajedno, podržavaju jedni druge i funkcionišu kao porodica”, rekao je Bjeković.

Bjeković je kazao da je, posle pobede Srbije nad Portugalom u Lisabonu i overe direktnog plasmana na Mundijal, rekao igračima da su vratili veru nacije u srpski reprezentativni fudbal, ali i da je uveren da to nije njihova poslednja reč.

“Ova generacija je još u mladjim kategorijama naučila da razmišlja šampionski i zato me ne čude hrabre izjave igrača da će dogurati do završnice Mundijala. Očigledno je da Piksijev optimizam i energija deluju zarazno na celu ekipu”, rekao je Bjeković.

“Sve je to normalno, ako ste u omladinskom uzrastu bili bolji od Brazila i osvojili Svetsko prvenstvo, zašto da se plašite bilo koga sada kada ste sazreli i izrasli u vanserijske fudbalere. Srbija mora da bude ponosna na svoju reprezentaciju. Budite strpljivi, ovi momci tek spremaju nove radosti i nova iznenadjenja”, zaključio je Bjeković.

Fudbalska reprezentacija Srbije, posle jučerašnje pobede nad Bahreinom 5:1, danas popodne putuje iz Maname u Dohu.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića će takmičenje u Grupi G Svetskog prvenstva u Kataru početi 24. novembra utakmicom protiv Brazila. Četiri dana kasnije igraće protiv Kameruna, dok će u poslednjem kolu, 2. decembra, odmeriti snage sa Švajcarskom.