Bošnjačko nacionalno veće (BNV) najoštrije je danas osudilo medije u Srbiji tvrdeći da vode neprimerenu i orkestriranu antibošnjačku kampanju povodom nedavnog
protesta zbog diskriminacije Bošnjaka.

“Cilj protesta bio je da legitimno izabrani predstavnici, u ime Bošnjaka, ukažu domaćoj i međunarodnoj javnosti na probleme sa kojima se suočavaju, kao i na način njihovog rešavanja”, piše u saopštenju dostavljenom medijima.

Prema mišljenju BNV-a, mediji su “po staroj praksi napravili zamenu teza i umesto da skrenu pažnju javnosti na stvarne probleme Bošnjaka, oni pokušavaju da preko režimskih Bošnjaka-marioneta zbune javnost i dodatno otežaju naš položaj”.

U saopštenju se dodaje da je Veće tim protestom želelo još jednom da ukaže na “diskriminaciju u oblasti obrazovanja, ignorisanja izborne volje Bošnjaka od strane državnih organa, kao pokušaja države da spreči istragu o zločinima počinjenim nad Bošnjacima i drugim manjinama”.

BNV je u petak u Novom Pazaru organizovao protest pod sloganom “Za pravnu sigurnost, jednakost pred zakonom i za evropsku budućnost”.

A.Bajrović