Vijeće je podsetilo da je taj sud preinačio presudu Višeg suda u Užicu i “ionako prenisku kaznu od pet godina, smanjio na još nižu od četiri godine zatvora”.

U BNV smatraju da se, uzimajući u obzir dešavanja u vreme izvršenja zločina, radi o promišljenom ubistvu.

“Zatvorska kazna od četiri godine za policajca ubicu Raicu Beloicu za promišljeno surovo gašenje jednog mladog nevinog života, kazna je koja će ohrabriti buduće zločince u svojim namerama”, saopštilo je BNV.

Presudom Apelacionog suda u Kragujevcu Beloica je proglašen krivim za nehatno lišenje života, ali je odluka o kazni iz prvostepene presude Višeg suda u Užicu preinačena time što je osuđen na četiri, umeto prvobitnih pet godina zatvora.

Presuda je postala pravnosnažna 1. novembra.

Beloica je osuđen jer je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se teretio da je pucao na vozilo kojim je taj mladić upravljao. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio Skarepa koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Tokom istrage, prema nezvaničnim saznanjima, policajac je tvrdio da je savesno obavljao svoj posao i da je pucao u samoodbrani jer je, kako je govorio, Skarep hteo da ga udari automobilom.