“Samo takva, prijateljska i ravnopravna, saradnja, koja se temelji na poverenju, poštovanju i međusobnom uvažavanju interesa, obezbeđuje uslove za miran, skladan razvoj čitavog čovečanstva u njegovoj civilizacijskoj raznolikosti, omogućava da sačuvamo suverenitet i nezavisnost koje nam je zaveštala generacija pobednika”, naveo je on.

Ambasador Rusije u autorskom tekstu za današnje izdanje Politike povodom Dana pobede ocenio je da taj dan “ostaje čvrsta spona” u odnosima Rusije i Srbije.

“Naši narodi su se zajedno borili za slobodu, zajedno odoleli nacističkom agresoru i zajedno izvojevali pobedu”, napisao je ambasador.

Dodao je da se na današnju dan slavi “apsolutna pobeda nad okrutnim neprijateljem i njegovom čovekomrzilačkom ideologijom”, a slavi trijumf dobra nad zlom i života nad smrću.

“Neka nas ovaj Dan pobede još jednom podseti na potrebu mirne koegzistencije i solidarnosti mešu narodima zarad sveopšteg mira, prosperiteta i blagostanja. Obavezno ćemo dati sve od sebe da to postane stvarnost”, naveo je.