Sekretar te organizacije advokat Srdjan Bogićević poručio je da će odgovornost za nasilje na protestu 21. jula biti utvrdjna u krivičnim postupcima protiv počinilaca, što će izvesno imati posledice na vlast, kao i na one koji su davali instrukcije da se prema gradjanima koji su protestovali toga dana primeni prekomerna sila.

„Izjava gradonačelnika Novog Sada Miloša Vučevića da su ‘politički aktivisti na protestu zbog usvajanja urbanističkog plana u Novom Sadu upali u Gradsku skupštinu sa dimnim bombama i pretnjama da će da ubiju prisutne’, predstavlja još jedan u nizu medijskih spinova vlasti kako bi se skrenula pažnja sa prekomerne upotrebe sile i sa nasilja nad gradjanima koji su digli svoj glas protiv usvajanja GUP-a“, rekao je Bogićević.

On je u pisanoj izjavi pozvao Vučevića da javno objavi video snimke na kojima se može videti upad političkih aktivista u Gradsku skupštinu sa dimnim bombama, sa pretnjama da će da ubiju prisutne, kao i da o tome odmah obavesti policiju i nadležno javno tužilaštvo.

„Očigledno je da je ovakva izjava samo još jedan pokazatelj straha vlasti zbog nelegitimnog i protivpravnog usvajanja GUP-a, kao i zbog posledica koje će imati rasvetljavanje svih činjenica vezanih za nasilje nad gradjanima tog dana“, naglasio je Bogićević.