Indjić, ratni komandir Interventne čete Višegradske brigade VRS, optužen je da je s drugim pripadnicima te jedinice 27. februara 1993. godine iz voza na relaciji Beograd-Bar, u Štrpcima, na području opštine Rudo, oteo dvadeset civila nesrpske nacionalnosti, koji su potom ubijeni.

Indjić je osudjen kao saučesnik u ubistvu dvadeset civila nesrpske nacionalnosti, čime je prekršio odredbe Ženevske konvencije.

Ovo je druga presuda Suda BiH u vezi sa zločinom u Štrpcima. U oktobru prošle godine Sud BiH je na po 13 godina zatvora osudio bivše pripadnike VRS Olivera Krsmanovića, Miodraga Mitrašinovića, Obrada i Novaka Polugu, Petka Indjića, Radojicu Ristića i Dragana Šekarića.

Sud BiH je Luku Dragičevića oslobodio optužbi da je kao komandant Druge podrinjske brigade iz Višegrada dao naredjenje za odvodjenje bošnjačkih civila.

Sudjenje Bobanu Indjiću je počelo od 2015. godine, zajedno sa Lukom Dragičevićem i još sedmoricom bivših pripadnika Višegradske brigade, ali je postupak protiv njega razdvojen, jer je u Srbiji bio osudjen za izazivanje saobraćajne nesreće. Pošto je izdržao kaznu u Srbiji, nastavljeno mu je sudjenje pred Sudom BiH za ratni zločin.

Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je da je izdao naredbu za raspisivanje medjunarodne poternice za Miodragom Mitrašinovićem koji nije uhapšen zajedno sa ostalima dan pre izricanja prvostepene presude u oktobru 2022. godine.