Trener odbojkaša Novog Pazara Dragan Bonić rekao je da je zadovoljan igrom njegove ekipe u prijateljskoj utakmici protiv reprezentacije Saudijske Arabije (2:3), obzirom da je novi superligaš u trećoj nedelji priprema.
       
„Teški smo od trčanja i teretane, dok kvalitetnom rivalu uskoro predstoji zvanično takmičenje i u boljoj je formi. Nismo uspevali da pogodimo servis, loše smo blokirali, oni su brzo i precizno napadali s krajeva i to je presudilo. Igraćemo ponovo u petak na Kopaoniku, nadam se boljoj partiji“, rekao je Bonić posle utakmice.

Pred oko 500 gledalaca u dvorani Pendik, odigrano je pet setova. Prva tri pripala su Saudijskoj Arabiji, bilo je 25:23, 25:22, 25:16, a sledeća dva dobili su Novopazarci sa 29:27 i 15:11.

„Igrači su imali želju i motiv, ali treba dosta stvari da se popravi. Polako izlazimo iz fizičkih priprema, slede kontrolne utakmice i verujem da će biti sve bolje. Imam 16 odbojkaša na raspolaganju, konkurencija je velika i biće dosta vremana da se uigramo do 17. oktobra i starta prvenstva“, ocenio je Bonić.

Seniorsku reprezentaciju Saudijske Arabije predvodi trener Jovica Cvetković, a ta selekcija će od 18. septembra igrati na Azijskim igrama u Inčonu, u Južnoj Koreji.

„Mnogo nam je koristila utakmica, kao i rivalu, pa je zadovoljstvo obostrano. Nivo igre bio je i iznad očekivanja za ovaj period. Imam puno prijatelja ovde, Pazar je dobro ukomponovan i ima lepu budućnost. Klub ima jednod od najperspektivnijih trenera i agilno rukovodstvo, trebaće samo malo vremena i strpljenja“, izjavio je Cvetković.

On je dugo radio u stručnom štabu reprezentacije Jugoslavije, a kasnije je bio trener mlađih selekcija Irana.

„Nisam slučajno ovde, bilo je slično kad sam počeo u Iranu. Tamo smo krenuli od mlađih kategorija, gde sam radio sa četiri generacije. Njihov sistem odlično funkcioniše i iranski odbojkaši pripadaju svetskoj eliti. Često smo dolazili u Srbiju na pripreme. To praktikuje i Saudijska Arabija, čije se sve mlađe selekcije spremaju kod nas“, rekao je Cvetković.
 
M. Minić