Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Bogdan Radivojević i Dragan Pešmalbek sa po pet golova, dok je Nemanja Ilić dodao gol manje.

U gostujućoj selekciji bolji od ostalih je bio Magnus Abelvik Red sa šest pogodaka, a Sander Sagosen i Kristijan Bjernsen su upisali po četiri gola.

Veći deo prvog poluvremena prednost je bila na strani Norveške, koja je do najvećih plus četiri stigla u 18. minutu (6:10).

Srbija je u finišu prvog dela smanjila na 12:14 pogotkom Pešmalbeka, a tim rezultatom otišlo se na pauzu.

Selekciji Srbije bilo je potrebno 15 minuta u drugom poluvremenu da dođe do izjednačenja (19:19), da bi već u sledećem napadu vođstvo domaćoj reprezentaciji doneo Pešmalbek.

U poslednji minut Srbija je ušla sa golom prednosti, ali je deset sekundi pre kraja izjednačio Red.

Srbija je ipak uspela da dođe do pobede nad skandinavskom selekcijom, a strelac odlučujućeg gola u poslednjem napadu bio je Uroš Borzaš.

U okviru ove grupe Finska je na svom terenu pobedila Slovačku sa 30:27 (11:13).

Na tabeli Grupe 2 vodi Srbija sa maksimalnih šest bodova, Norveška je druga sa četiri, Finska je treća sa dva, dok je poslednja Slovačka bez bodova.

Na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj plasiraće se po dve najbolje selekcije iz svake grupe, kao i četiri najbolje rangirane trećeplasirane reprezentacije.

Srpski rukometaši naredni meč igraju na gostovanju protiv Norveške u nedelju od 16.45.