Obradović je saopštio da povlačenje starijeg Karadjordjevića u korist mladjeg brata, koji se vratio u Srbiju, svedoči o nesebičnoj i državotvornoj svesti u najboljoj tradiciji Karadjordjevića.

„Princ Filip je izuzetno pozitivna ličnost i primer za ponašanje jednog člana kraljevskog doma koji je omiljen u narodu. Njegov povratak u Srbiju obradovao je sve monarhiste, a njegova ženidba Srpkinjom i prvo kraljevsko venčanje u Srbiji posle toliko decenija oduševili su sve kojima je stalo do svetle prošlosti. Vrhunac je bilo rodjenje i krštenje prvog Karadjordjevića u otadžbini posle 100 godina, prinčevića Stefana“, naveo je predsednik Dveri.

Naglasio je da s abdikacijom princa Petra u korist princa Filipa i rodjenjem Stefana Karadjordjevića u Srbiji, put je trasiran.

„Učiniću sve da se u Narodnoj skupštini otvori javna rasprava na temu povratka monarhije, jer je došlo vreme da gradjani čuju da postoji i drugi oblik državnog uredjenja izuzev republikanskog. Takav oblik vladavine ima 15 najuspešnijih evropskih zemalja i ne vidim niti jedan jedini razlog zašto se Srbija ne bi vratila svojoj najboljoj istorijskoj tradiciji, prekinutoj za vreme komunizma“, istakao je Obradović.