“Obići ćemo čitavu Srbiju i predstaviti istinu o francusko-nemačkom sporazumu koja se skriva od građana Srbije, a posebno je skriva predsednik Republike koji neovlašćeno i samostalno pregovara, odnosno trguje Kosovom i Metohijom”, izjavio je Obradović.

On je istakao da najbolja ilustracija situacije u kakvoj je država, jesu dva pisma koja je dobio predsednik Srbije Aleksandar Vučić od čelnika dve najmoćnije države sveta – predsednika SAD i Rusije, gde se vidi suštinska razlika.

“Iz čestitke američkog predsednika dobijamo potvrdu da je predsednik naše Republike već prihvatio francusko-nemački sporazum, samo se traži način da to prihvati i srpski narod, ili makar da se od srpskog naroda sakriju posledice potpisivanja francusko-nemačkog sporazuma. U pismu ruskog predsednika poziva se na prijateljstvo i savezništvo, ni sa čim nas ne ucenjuje i stavlja se na raspolaganje da dalje razvijamo naše prijateljske i savezničke odnose”, rekao je Obradović.

Lider Dveri je dodao da je ovih dana podjednako na dnevnom redu i “ultimatum Zapada” – da Srbija uvede sankcije Rusiji.

“Na posebnoj sednici o Кosovu i Metohiji u Narodnoj skupštini, postavili smo niz pitanja na koje nismo dobili odgovor: Ko je ovlastio predsednika Republike da menja pregovarački okvir o Кosovu i Metohiji? Šta je to francusko-nemački plan? Кo je ovlastio Francusku i Nemačku da predlažu konačni status Кosova i Metohije?  Zar nije po Rezoluciji 12 44 SB UN jedino ovlašćen da rešava pitanje Кosova i Metohije? Postavili smo i vrlo jednostavno pitanje, na koje takođe nije bilo odgovora: Koja država na svetu se odrekla dela svoje državne teritorije i to u miru?”, navedeno je u saopštenju “Dveri”.

Obradović je dodao da “lažna država Кosovo nikada neće biti međunarodno priznata i dobiti punu nezavisnost dok se ne nađe neko u našem narodu da se sa tim saglasi i dok ne postanu članica UN, a upravo je to suština francusko-nemačkog sporazuma”.

“Onaj ko potpiše francusko-nemački sporazum, onaj ko se odriče Kosova i Metohije, onaj ko krši Ustav Srbije, on je za rat i on je najveća pretnja miru i stabilnosti Srbiji. Mi smo na strani mira, poštovanja Ustava, poštovanja Rezolucije 1244 SBUN i očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije”, istakao je Obradović i pitao “zašto predstavnici režima i režimski mediji napadaju isključivo državotvornu i patriotsku opoziciju?”.