„Formalno neko kao ministar ima platu od 1.200 evra, ali uz skrivene prihode zaradjuje 10 puta više i tu matricu su i ovi sada nasledili“, rekao je Drašković, za nedeljnik NIN.

On je ukazao da „ova vlast u svojoj paleti ima najmanje dve grupe uticaja, jedna je podmićivanje, a druga je prisila“.

„U javnosti su se pojavljivali snimci presretnutih razgovora za koje mi ne znamo da li se radi o ljudima koji su prisluškivani zvanično ili nezvanično. A kada to čujemo normalno je da se upitate koliko Udba – za mene je to Udba iako se zvanično zove BIA – radi knjigovodstvo i sve beleže, pa kada im je potrebno iz svojih arhiva izvuku nešto na osnovu čega mogu da ucenjuju“, naveo je Drašković.

Zato se, naglasio je, „svi predsednici i grabe da imaju kontrolu nad tajnim službama“.

On je naveo da u Agenciji „ima veoma stručnih ljudi, ali su zarobljeni“.

„Njihovo zarobljavanje ide preko Odbora i direktora koje imenuje država. Nekada im se dešavalo da im se u odboru ‘provuče’ neko sa integritetom, ali su to rešavali tako što su pravili dil sa onima koji su bili raspoloženi za dil“, rekao je Drašković.

Govoreći o prilikama sa fudbalskim klubovima, on je upitao „ko je Vučić da nekom oprašta državne pare?“

„U kom zakonu piše da predsednik to može da radi i da pritom bira koji su to ‘njegovi klubovi’ koji će biti povlašćeni. Šta je sa navijačima u Novom Pazaru ili Kruševcu koji navijaju za lokalni tim i zašto su oni diskriminisani? Njima se ne oprašta porez, a niko iz tih klubova ništa ne sme da kaže jer se plaše političke odmazde“, rekao je Drašković.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.