Kako je saopšteno iz Vlade, Brnabić i Mijatović su razgovarale o pitanjima slobode izražavanja i okupljanja, a premijerka je upoznala komesarku Saveta Evrope sa svime što institucije preduzimaju u slučajevima ugrožavanja bezbednosti novinara.

Brnabić je rekla da su pretnje i fizički napadi na novinare crvena linija, dok je komesarka Dunja Mijatović istakla izuzetnu važnost završetka aktuelnih sudskih procesa koji se vode u slučajevima ubistava novinara, a pre svega slučaj ubijenog novinara Slavka Ćuruvije, navodi se u saopštenju.

Brnabić i Mijatović takođe su razgovarale o aktuelnim pitanjima ljudskih i manjinskih prava, uz ocenu da je saradnja sa organizacijama civilnog društva i međunarodnim partnerima važna za jačanje celog društva.

Brnabić je rekla da su ona lično i Vlada Srbije posvećeni stalnom dijalogu sa organizacijama civilnog društva, pre svega sa članicama Nacionalnog konventa o Evropskoj uniji o svim temama i ukazala da Ministarstvo unutrašnjih poslova održava redovne sastanke sa predstavnicima Konventa u vezi sa Nacrtom zakona o unutrašnjim poslovima.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *