Gostujući na Radioteleviziji Srbije (RTS), Brnabić je ocenila da će nova vlada biti vlada „kontinuiteta“.

„Najjasniji izazovi pred nama su Kosovo i Metohija i očuvanje mira i stabilnosti, što me najviše muči u ovom trenutku. Druga ključna tema je energetska bezbednost i sigurnost naše zemlje“, kazala je mandatarka.

Brnabić je navela da očekuje da nova vlada bude formirana do kraja septembra kao i da ima „stabilnu“ većinu u Skupštini Srbije.

„Nadam se da će vlada biti formirana do kraja septembra ali razgovori sa potencijalnim koalicionim partnerima nisu laki. Važno je da imate novu energiju i nove ideje, da pokažemo da nisu najvažnije funkcije već rezultati. Najvažnije je da svi osetimo koliko su teška vremena i koliko je bitno da imamo hrabar tim spreman da žrtvuje vreme sa sopstvenim porodicama i prijateljima“, kazala je mandatarka.

Upitana za personalna rešenja u budućem kabinetu, ona je izjavila da je „prirodno“ da lider Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić bude „vicepremijer“.

„Potpredsednici će biti i Siniša Mali i Miloš Vučević. Apsolutno će sva trojica imati ministarske funkcije“, rekla je Brnabić i dodala da se „još razmišlja“ o broju resora buduće vlade.