„Nemamo bližih ni politički ni ekonomski, ni što se tiče ljudi, povezuju nas sve vrste odnosa, a nekako se nakupilo dosta otvorenih i teških pitanja“, rekla je Brnabić.
Dodala da je Srbija otvorena za rešavanje tih pitanja i poboljšanje odnosa.
„Definisali smo neka pitanja koja možemo brzo da rešavamo a koja direktno mogu da uticu na poboljšanje privrednih odnosa“, rekla je Brnabić.
Dodala je da izmedju dve zemlje ne postoji direktni platni promet, već ide putem posredničkih banaka, što komplikuje poslovanje.
Najvažnije teme o kojima su razgovarali, kako je navela, bile su hrana, energenti i infrastrukturno povezivanje.
„Dok mi imamo hrane i naši partneri i prijatelji u regionu će imati hrane, a Srbija ima dovoljno hrane“, navela je.
Kada je reč o energentima, postoji „ogroman potencijal za saradnju“, ukazala je premijerka Srbije. 

Bilateralni sastanak šefova Vlada Srbije i Crne Gore, Ane Brnabić i Dritana Abazovića počeo je danas u Palati „Srbija“ u Beogradu.

Abazoviću je prethodno ispred Palate „Srbija“ priredjen svečani doček.

Nakon sastanka dvoje premijera, uslediće plenarni sastanak delegacija dve vlade.

Najavljeno je da će se u 11.45, Abazović i Brnabić zajedno obratiti medijima.

Abazović, koji je pre dva meseca izabran za crnogorskog premijera, kasnije će odvojeno razgovarati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Skupštine Srbije Ivicom Dačićem.

Crnogorski premijer je ranije rekao da u Beograd dolazi sa najboljim namerama i da želi da odnosi Crne Gore i Srbije budu podignuti na viši nivo.

Vlada u Podgorici je saopštila da zvanična poseta Abazovića Beogradu ukazuje na želju Crne Gore da sa Srbijom ubuduće gradi otvorenije dobrosusedske i prijateljske odnose.