Premijerka je za RTS rekla da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić na samitu učestvovati onlajn i istakla da je ova situacija „primer koji govori o licemerju i besmislu kritika u zemlji i regionu“ te da je ta kritika obesmišljena.

Brnabić učestvuje na 41. zasedanju Generalne konferencije Unesko u Parizu, odakle je poručila da je u svojim govorima istakla važnost zaštite kulturno istorijske i verske baštine i izrazila zahvalnost što je Unesko zaštitio četiri „dragulja“ (Visoke Dečane, Pećku Patrijaršiju, Gračanicu i Bogorodicu Ljevišku), ali i da postoje stotine manastira koji su na udaru svakog dana, a nisu zaštićeni.

Istakla je da je druga važna stvar podrška da Kosovo ne može da bude članica, što znači depolitizaciju Uneska.

„I treća važna stvar je nauka, i Srbija je prepoznata kao zemlja koja mnogo ulaže u nauku, a u septembru 2022. godine Beograd će biti centar Uneska za nauku i održivi razvoj“, rekla je Brnabić.

Upitana da prokomentariše vest da je Srbija pala na 14. mesto po broju zaraženih od korone na 100.000 stanovnika, Brnabić je ponovila apel gradjanima da se vakcinišu.

Ona je najavila da će sledeće nedelje biti održana sednica Kriznog štaba o novim merama, ali da je do sada rezultate dala pojačana vakcinacija.