U saopštenju koje je SNS prenela na svom sajtu, piše da je Brnabić koja je i predsednica Vlade, navela da je broj birača od 2020. do 2023. godine u Srbiji smanjen za 87.710, a Milivojevićevu tvrdnju nazvala “teško shvatljivo lupetanje”.

“Prema zvaničnim podacima koji su javno dostupni u Republici Srbiji (odluke RIK o utvrđivanju i objavljivanju konačnog broja birača u Republici Srbiji) na izborima 2020. godine, u biračkom spisku je bilo upisano 6.584.376 birača, dok je na izborima 2023. godine bilo upisano 6.500.666 birača”, navela je ona.

Brnabić je ocenila da je nejasno na osnovu čega Milivojević tvrdi da je iko protivpravno upisan u birački spisak, dodajući da je SNS u godinama u kojima je na vlasti učinila da birački spisak bude lako proverljiv i transparentan.  {related:197847}

“Ukoliko bilo ko raspolaže podatkom da je neko lice protivpravno upisano u birački spisak, potrebno je da o tome dostavi konkretne podatke, kako bi država izvršila provere”, dodala je ona.

Milivojević je u ponedeljak izjavio da se stručni tim DS-a bavio analizom relevantnih dostupnih podataka državnih organa i utvrdio da je u birački spisak od 2020. godine do 2023. protivpravno upisano 98.135 birača.

“Nije reč samo o građanima iz Republike Srpske, reč je i o građanima Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i drugih država. Reč je o skandaloznom izbornom inženjeringu. MUP je jedan od vinovnika ovog teškog krivičnog dela. Ljudi koji imaju pristup tom softveru su učestvovali u prekrajanju izborne volje i falsifikovanju biračkog spiska”, naveo je Milivojević.