Veruje, kako je dodala, da će opozicija uskoro doći na vlast.

“Neke od nas ćete u zatvor, neke na doživotnu bez suđenja, a kakve veze imaju i sudije, koje ćete vi postaviti, to smo već videli”, rekla je premijerka.

Istakla je da je “mantra vlade” borba protiv nasilja i razoružavanje Srbije, te da je do sada oduzeto 35.052 komada oružja.

Odgovarajući na govor lidera Demokratske stranke Zorana Lutovca koji je na sednici Skupštine naveo da se nasilje generiše iz vrha vlasti, ona je rekla da nije čula nikakve predloge od opozicije osim zahteva za smenama.

Optužila je poslanike opozicije da je “valjaju u blato” i pozvala ih da u to blato ne valjaju najveće stručnjake kao što je direktorka Instituta za mentalno zdravlje.

Lutovcu je poručila da mu tvit u kojem kaže da bi Institut za mentalno zdravlje trebalo da se oglasi o glavnom pacijentu, nije primeren, ni smešan.

Premijerka je rekla da u doba prethodne vlasti nije ulagano u obrazovanje, da nije bilo interneta u školama, da su gašene fabrike i sudije imenovane po partijskoj naklonosti.

Brnabić je pozvala političke partije opozicije da izađu na izbore i ocenila da su građani videli i kako su se za ovu sednicu spremili i kako su diskutovali i “kako su spremni da vode državu”.

Premijerka je dodala da je neprimereno što opozicija vređa Janka Tipsarevića i Dejana Tomašević jer su se učlanili u SNS kao i što ostale članove SNS-a naziva sendvičarima i uskraćuje im pravo na mišljenje.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *