“Želite izbore ili ne želite izbore? Samo, kada idemo na izbore, nemojte da protestujete protiv izbora. Dogovorite se i hajde da pristupimo tehničkim razgovorima da bi išli na izbore”, rekla je Brnabić u Skupštini Srbije na kojoj se raspravlja o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

Ocenila je da se aktuelna kriza u državi rešava izborima, ali dodala da ne razume zašto se opozicija 26 dana nije odazvala pozivu na razgovore sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Ona je ponovila da neće predložiti smene ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i direktora Bezbednosno informativne agencije (BIA) Aleksandra Vulina, što su jedni od zahtevi protesta “Srbija protiv nasilja”.

Komentarišući zahtev Dveri i Zavetnika za formiranje prelazne Vlade Srbije, ocenila je da je to pokušaj dolaska na vlast bez izbora.

“Vi uvek ponavljate – ‘To nije dolazak na vlast bez izbora’. Vi to ponavljate, zato što narod razume da je jedino što vi tražite dokopavanje vlasti bez izbora”, navela je Brnabić.

Brnabić je na kraju sednice vodila raspravu sa predsednikom Dveri Boškom Obradovićem oko Srpske liste, nakon što je on ocenio da ta stranka ne bi više trebalo da bude glas Srba na Kosovu i Metohiji.

Brnabić je to ocenila kao “potkopavanje jedinstva, koje je jedina i najveća moć Srba na Kosovu i Metohiji”.

“Mi jesmo (za izbore), izvolite, hajde da izađemo. Ja jedva čekam posebno nakon ovoga što ste krenuli u direktan, frontalni napad na Srbe na Kosovu i Metohiji”, rekla je Brnabić.

Sednica Skupštine Srbije, na kojoj se trenutno raspravlja o smeni ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, završena je nešto posle 18 časova, a biće nastavljena u četvrtak u 10 časova.