Brnabić, koja je i poverenica Srpske napredne stranke (SNS) za Beograd, rekla je za televiziju Hepi da Vučiću, koji je član i donedavni predsednik SNS-a, bezgranično zahvaljuje za to “kako je vodio ovu kampanju” ispred koalicije oko SNS-a za parlamentarne, pokrajinske i lokalne izbore u delu gradova i opština, koji će se održati 17. decembra.

Ona je rekla da “ne postoji” miting SNS-a, odnosno izborne liste “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, koji je Vučić propustio, i to nakon što je obavljao sve svoje dnevne državničke obaveze kao predsednik Srbije.

“U stranci sam koja je deset godina na vlasti, a koja je u ovu kampanju ušla kao da tek treba da osvoji vlast. Razgovarali smo sa građanima, obišli čitavu Srbiju. Pokazali smo da verujemo u našu zemlji, naše ljude i čista srca čekamo izbornu tišinu i izbore u nedelju, da vidimo šta će građani reći”, kazala je Brnabić.

Kazala je da je “opozicija pokušala sve”, od štrajkova, protesta, do podbunjivanja “da spreči podele penzija”.

“Politika je da mi ne uzvraćamo istom merom, da više govorimo o planovima i da mi vodimo što čistiju kampanju. Oni što prljaviju, mi što čistiju”, rekla je Brnabić.

Navela je da je protiv SNS-a i Vučića, koji ne učestvuje ni na jednim izborima ali je njegovo ime deo naziva izborne liste koalicije oko SNS-a, “mržnja plasirana svakodnevno” tokom “odvratne kampanje” u “tajkunskim” medijima.

Brnabić je rekla da ne zna da li će danas biti objavljena istraživanja javnog mnjenja, u vezi izbora.

“Nama je važno da Srbija ne sme da stane ni po koju cenu, verujem da su građani to prepoznali”, rekla je Brnabić.