“To zahteva ogroman rad i to ne bi moglo da se uradi da nema saradnje Vlade Srbije i predsednik Republike. Tako uspevamo da odolevamo svim krizama koje su bile do sada i da naastavljamo da rastemo, otvaramo radna mesta, da povećavamo plate i penzije, a da zadržimo makroekonomsku stabilnost i da naš javni dug ne predje 60 odsto BDP-a”, kazala je Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanjer, nakon predstavljanja rezultata godinu dana rada trenutnog sastava Vlade Srbije.

Ona je ponovila da država uvek u rezervi drži sredstva za vanredne prilike i krize koje mogu da nastanu, zbog čega je izabran konzervativniji ekonomski model budžeta za narednu godinu.

“To znači da se ide sa rastom plata u javnom sektoru od 7,4 odsto i penzija 5,5 odsto, da bi ostavili značajan prostor za bilo kakvu nepredvidjenu okolnost. I pored svrega, očekujem da se u 2022. godini nastavi trend rasta BDP-a, plata i penzija i životnog standarda, tako je budžetirano, a budžet će se uskoro naći u Skupštini”, kazala je Brnabić.