Ona je za Radio televiziju Srbije (RTS) kazala da je Vučić tom prilikom ukazao da Kurti i Priština sistemski kreiraju nepodnošljive uslove za život srpskog naroda na Kosovu i time izazivaju nepopravljivu štetu po njihov opstanak.

Kako je kazala, Vučić je pokazao niz stvari koje je u dužem periodu Kurti namerno činio protiv Srba na Kosovu, poput ukidanja registarskih tablica, napada na Srpsku pravoslavnu crkvu, prisustva naoružanih formacija, napada na Srbe.

“On nije olako tražio zasedanje SB UN već je tačno čekao da dođe taj trenutak da Srbija može nepobitno da pokaže da Kurti stvara nemoguće uslove za život. Da smo u bilo kom trenutku pre ovoga tražili hitnu sednicu mi ne bismo imali ovako jak i jasan slučaj”, rekla je Brnabić.

Govoreći o rezoluciji Evropskog parlamenta o Srbiji ocenila je da će za generacije ostati upisano da su u Srbiji postojali politički akteri koji su tražili da se ukine suverenitet njihove zemlje.

Rekla je i da bi dala ostavku istog trenutka kada bi joj neko, kao predsednici Vlade, zatražio međunarodnu istragu.

“Istragu mogu samo naše institucije da sprovode, nikad ne bih ni razgovarala o tome”, rekla je Brnabić.

Dodala je i da će Vlada biti konstituisana do sredine marta ili do kraja tog meseca, kao i da su počeli da teku rokovi i da veruje da će institucije biti brzo formirane.