“Nismo oduševljeni, blago račeno, tim neodgovornim, neozbiljnim izmenama, ali smo glasali zbog višeg cilja, radi unutrašnje stabilnosti i dijaloga sa opozicijom”, rekla je Brnabić za TV Prva, povodom izmena zakona prema kojima građani koji su u poslednjih 11 meseci promenili prebivalište ne mogu da glasaju na novoj adresi.

Brnabić, koja je i funkcioner SNS, rekla je da deo opozicije koji izlazi na izbore neće moći više da priča o, kako je rekla, “nepostojećim fantomskim biračima” i ocenila da ih nije ni bilo na decembarskim izborima i da vlast nije prekrajala rezultate glasanja.

Prema njenom rečima, ove izmene zakona su na granici da li su u skladu sa Ustavom i mogli su da kažu da za ovo neće da glasaju.

“Ali ovo upravo pokazuje da nemamo šta da krijemo i da nije bilo krađe, niti bilo kakvih fantomskih glasača i bez problema smo rekli OK”, navela je Brnabić.

Ona je rekla da SNS ne može da se u potpunosti posveti izbornoj kampanji zbog rešavanje nacionalnih pitanja, posebno predsednik države Aleksandar Vučić što je za stranku veliki hendikep.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *