Premijerka se juče sastala sa tamošnjim kolegom Leom Varadkarom, zamenikom predsednika vlade Irske, ministrom inostranih poslova i ministrom odbrane Mihalom Martinom, ministrom preduzetništva, trgovine i zapošljavanja Sajmonom Kovenijem kao i direktorom Agencije za industrijski razvoj Mihaelom Lohanom.

Kako je saopšteno iz vlade Srbije, te sastanke ocenila je kao “siguran put za poboljšanje sveukupnih odnosa dve zemlje”.

Podsetila je na značaj razmene iskustava dve zemlje u oblasti inovativne ekonomije i dodala da će to biti okosnica saradnje u narednom periodu.
Brnabić je na kraju posete izjavila da postoji značajan prostor za uvećanje ekonomske saradnje Srbije i Irske, čija je trgovina u uslugama trenutno na nivou od pet stotina miliona evra, ali da je sigurna da će se on u bliskoj budućnosti uvećati.

Brnabić je na sastanku sa Brofijem istakla da je “evropska porodica naroda prirodno mesto kome Srbija pripada i naglasila da čitav Zapadni Balkan pripada tom prostoru”.

Premijerka se zahvalila Irskoj kao zemlji koja je “jedan od najvećih zagovornika proširenja EU”, naglašavajući da je to važno i za čitav region Zapadnog Balkana, a ukazala je na “očigledan napredak” Srbije u procesu evropskih integracija.