Bubnjar australijske hard rok grupe AC/DC Fil Rud osuđen je na Novom Zelandu na osam meseci kućnog pritvora pošto se izjasnio kao kriv po optužbi da je pretio smrću čoveku koji je nekada radio za njega, kao i za posedovanje metamfetamina i marihuane.

Sudija u Taurangi, Tomas Ingram rekao je da je kod Ruda pronađena znatna količina droge i odbacio argument advokata da je pretnja smrću zapravo telefonski poziv u napadu besa.

Rud je u aprilu pušten iz zatvora uz kauciju pošto je priznao da je pozvao jednog saradnika i rekao mu da želi da ta osoba “bude zbrinuta”.

U drugom pozivu, prema sudskim dokumentima, Rud je tom saradniku ponudio 200.000 dolara, motocikl, jedan od svojih automobila i kuću, za šta je saradnik pomislio da je isplata za “izvršenje ranijeg zahteva”.

Jutro pošto je pozvao saradnika, Rud je pozvao i žrtvu i rekao joj: “Doći ću i ubiću te”.

Policija je tokom pretresa Rudove kuće 6. novembra pronašla metamfetamine i marihuanu, navedeno je u sudskim dokumentima.

Rudov advokat Tak želi da bubjar bude pušten bez osude, jer rupa u novozelandskom zakonu daje sudiji diskreciono pravo da ne osudi nekoga čak i u slučaju kada prizna krivicu, ako misli da kazna prevazilazi ozbiljnost zločina.