“Pančevci imaju kvalitetan i iskusan tim, koji je dugi niz godina u eliti, a ranije sam protiv kolege Bojana Jovičića odigrao dosta neizvesnih utakmica. Naši aduti su energija i jaka unutrašnja linija, mada i od spoljnih igrača očekujem pun doprinos”, rekao je Budimić.

On je naveo da je Tamiš, izmedju ostalih, pojačan bekom iz SAD Džošom Nikolasom i centrom Aleksom Kojadinovićem.

“Nikolas je posebno opasan u tranziciji, dok je doskorašnji igrač Kolubare Kojadinović vrlo korektan centar. Uz Marka Šinjika, Ivana Smiljanića, Branislava Terzića, Lazara Lugića i ostale, to je snažan kolektiv”, ocenio je Budimić.

Novi starteg Pazaraca saglasan je da je početni raspored težak i dodao da to znači da će u nekom delu sezone biti lakše.

“Očekujem da igramo na visokom nivou i pobedjujemo, posebno na domaćem parketu, ali i da afirmišemo neke mlade momke, koji bi narednih godina činili okosnicu sastava u KLS. Ako nam se ukaže šansa za vrh tabele, nećemo je ispustiti”, najavio je Budimić.

Od igrača sa značajnijim učinkom prošle sezone, ostali su kapiten Asmir Numanović, Bogdan Mikavica i Vladimir Radomirović, kojima su priključeni povratnik Tarik Brunčević, Džordon Teli, Filip Bakić, Marko Gutalj, Tanasije Simović, Ko Takahaši i Milan Pavlović.

Novi Pazar i Tamiš igraju u subotu od 18 časova u Dvorani Sportske akademije Douš.