Bulić je na konferenciji za novinare u Medija centru rekao da okosnicu te koalicije čine Bošnjačka građanska stranka, Stranka Crnogoraca, Vlaška narodna stranka, Građanska stranka Grka Srbije i Savez Jugoslovena, koji su zajedno učestvovali i na parlamentarnim izborima u decembru prošle godine.

“Učestvovaćemo na izborima zakazanim za 2. jun, ponudićemo program, plan i konkretna rešenja za Grad Beograd, bez obzira da li su periferni ili centralni delovi. Krećemo u kampanju u ponedeljak ili utorak, kada ćemo saopštiti ko će biti kandidat za gradonačelnika”, rekao je Bulić.

On je kazao da se ta koalicija zalaže za bezbedniji Beograd i da “zaživi priča policajac u kraju”, kao i za osnivanje institucije zaštitnika životinja, po uzoru na Beč.

Predsednik Bošnjačke građanske stranke u Srbiji Jasminko Hadžisalihović je rekao da ta koalicija jeste mala, odnosno “vrabac koalicija”, jer se, prema njegovim rečima, vrabac “uslovno rečeno hrani stetočinama”, i simbol je za čist grad.

“Tamo gde su vrapci, tamo je čisto, a vrapci su nestali iz Beograda. Mi smo i protiv mentalnog zagađenja koje nas okružuje. Ovo je koalicija koja kaže – mi smo svi zajedno, bez obzira na versku, nacionalnu i bilo koju drugu podelu”, rekao je Hadžisalihović.

Predsednik Građanske stranke Grka Srbije Vasilios Provelegios je rekao da će u narednim danima krenuti prikupljanje potpisa podrške za izbornu listu te koalicije na beogradskim izborima, kao i da će deo programa koji će biti predstavljen građanima biti izdvajanje još nekoliko gradskih opština u okviru Gada Beograda, kao što bi bile po njegovom predlogu Dunavski venac i Batajnica.

Koalicija “Savez za budućnost i razvoj” učestvovala je i na prošlim parlamentarnim izborima na kojim je osvojila 6.786 glasova, dok je na lokalnim izborima u Novom Pazaru dobila podršku 460 glasača.