Dodao je da je to važan adut i za dobijanje organizacije specijalizovane svetske izložbe „Beograd Ekspo 2027“.

„Dolazak Akor grupe u Srbiju i ulazak na Fruške terme jeste stavljanje ovog, jednog od najvećih i najlepših spa kompleksa u regionu na turističku mapu sveta“, rekao je Čadež, a saopštila PKS.

Akor Grupa zapošljava 270.000 ljudi, ima 40 brendova i 5.300 hotela u najrazličitijim krajevima sveta, a u Srbiji je prisutna od ranije sa nekoliko brendova, poput hotela Mama Shelter i Mercure Belgrade Excelsior.

„Sada, Akor u velikom stilu dolazi u Srbiju. Ovo je zaista velika stvar za region, Frušku goru, ali i za Beograd i Novi Sad koji su na samo pola sata, odnosno, 45 minuta udaljeni odavde. Želeo bih da pozovem sve ljude iz Srbije i regiona da posete Fruške terme jer one mogu da budu fenomenalan deo zajedničke turističke ponude Otvorenog Balkana“, rekao je Čadež.

Dodao je da će dolazak francuske kompanije značajno uticati i na turističku industriju Srbije.

On je rekao da kada se potroši jedan evro u turizmu, to donosi još tri dodatna evra potrošena u drugim oblastima koje su vezane za turizam, poput gradjevinarstva i proizvodnje hrane, a time najrazličitiji sektori privrede profitiraju.

Ono što je specifično za Fruške terme, kako je rekao Čadež, je to da je domaća Promont grupa u početku poslovanja bila mala porodična kompanija koja je uspela da od jednog hotela, Premijer akva, izgradi veliki kompleks Fruške terme, u koji danas dolaze ne samo gosti iz regiona, već i Evrope i celog sveta.