On je na svečanosti povodom završetka rekonstrukcije hotela Grand, u koju je MK grupa uložila 28 miliona evra, rekao da je taj hotel više od fenomenalnog turističkog objekta i vrhunske usluge, saopštila je PKS.

“Ovaj kompleks koji MK grupa vodi doprinosi povećanju zaposlenosti i poboljšanju standarda mnogih porodica, angažovanju kompanija, jačanju sektora privrede vezanih za poslovanje ovog centra od industrije nameštaja do hrane i pića. Sve male i srednje kompanije iz Raškog okruga zaista žive i prosperiraju zahvaljujući MK grupi”, rekao je Čadež.
Podsetio je da je MK grupa, jedna od najvećih kompanija u ovom delu Evrope, upravo sa Kopaonika krenula u svoj pohod u osvajanje turističkog sveta u regionu.

“Danas sa 15 hotela u Sloveniji, Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji uradila je nešto što mnogi političari u regionu još ne razumeju, a to je da naprave jedinstven region, jedinstvenu ekonomiju, jednu kompaniju koja zaista živi ovaj region i živi u skladu sa principima za koje mi zaista želimo da se borimo. Ništa neće vredeti da li imamo sedam, 10 ili 15 miliona stanovnika, ukoliko ne počnemo da radimo svi zajedno”, istakao je Čadež.

Dodao je da je na putu prema Kopaoniku vidljiv veći broj šlepera i kamiona nego ranije što je, kako je rekao, za privredu dobro.

Predsednik PKS poručio je da od ljudi, njihovih energija, liderstva i medjusobnih odnosa zavisi potencijal, razvoj i uspeh samih kompanija i velikih sistema.

“MK grupa to sve ima i mogla je da se razvije zahvaljujući vizionarstvu iskusnog i smelog predsednika kompanije Miodraga Kostića i jednoj novoj inovativnoj energiji Aleksandra Kostića”, rekao je Čadež.