„Nastojimo da dopremo do što većeg broja kompanija kako bismo pomogli ljudima kojima je trenutno najteže. Slike iz Ukrajine nikog ne ostavljaju ravnodušnim. Srpska privreda je već toliko puta pokazala da ima dobro srce, da zna šta je humanost, šta je potreba da se pomogne u nevolji“, istakao je Čadež.

Podsetio je da su se odmah posle pokretanja humanitarne akcije, 30. marta, odazvale velike kompanije medju kojima su MK grupa, Nestle Adriatik S, Eliksir grupa, Japan tobako internešnl, a svoje donacije najavili su Koka kola i Bambi.

„Pozivam kompanije da na sajtu PKS i u komunikaciji sa našim zaposlenima zatraže detaljnije informacije o humanitarnoj akciji, kako bismo prikupili pomoć, u robi i novcu, u što većem obimu za one kojima je najpotrebnija“, ukazao je Čadež.

Na sajtu PKS je spisak najneophodnijih proizvoda, prema informacijama od ljudi sa terena.

Kao humanitarna pomoć iz Srbije, stanovništvu u Ukrajini mogu se donirati proizvodi: konzervisana hrana (riba, meso, povrće); tostiran hleb i hleb produžene svežine; hrana za bebe (kašice i mleko u prahu); pelene za bebe i kozmetika za bebe; instant nudle; proteinske pločice, žitarice, sušeno voće, orašasti plodovi; čokoladne table i keks; slani konditorski proizvodi; topli napici: čaj, instant kafa; testenina i cerealije; voda; sredstva za ličnu higijenu: toalet papir, četkica za zube, pasta za zube, sapun i šampon; lekovi i medicinska sredstva.

Donatori se prijavljuju putem mejlova i telefona Privredne komore Srbije: csr@pks.rs +381 66 8751 166 ili Srpskog filantropskog foruma: jelena@filantropskiforum.com +381 64 1993 114.

Novčane donacije realizuju se preko namenskog računa Fonda B92 u Raiffeisen banci: 265-1100310003520-62.