Čadež je u Beogradu na Poslovnom forumu Srbija–Egipat naglasio da će dolazak egipatskih kompanija na srpsko tržište označiti njihov ulazak na regionalno tržište Inicijative Otvoreni Balkan, saopštila je PKS.

„Malo je poslovnih foruma koje možemo da počnemo tako dobrim vestima kao što je ovaj. Danas smo dobili čitav paket medjudržavnih dokumenata i počinjemo da radimo na sporazumu o slobodnoj trgovini Srbije i Egipta. Takodje, razultat dobre saradnje izmedju dve zemlje jeste jučerašnje potpisivanje sporazuma kompanije Eliksir i egipatske kompanije (Misr Phosphate Company) o zajedničkom ulaganju u izgradnju fabrike fosforne kiseline. To je zaista velika stvar“, rekao je Čadež.

On je naveo da predstavnici kompanija dveju zemalja uveliko razgovaraju o novim poslovnim projektima i izrazio uverenje da će u narednom periodu poslovni pregovori dati prve rezultate.

„Sa nama je danas više od 30 kompanija iz Egipta i skoro 250 naših poslovnih ljudi koji će održati više od 400 poslovnih sastanaka i, nadam se, imati veoma dobre rezultate“, rekao je Čadež.

Ranije danas su u Palati Srbija uoči poslovnog foruma održane prezentacije Razvojne agencije Srbije „Zašto investirati u Srbiju“ i Federacije egipatskih, afričkih i mediteranskih komora „Poslovati sa Egiptom“, a zatim B2B sastanci srpskih i egipatskih privrednika.