Dodao je da je u pitanju „nužna smena generacija“, jer je on političar iz devedesetih godina 20. veka, a „vremena su se promenila“.

Najavio je da će stranački kongres na kome će se birati novi predsednik stranke biti zakazan za novembar te da se on neće kandidovati.

Prema njegovim rečima, stranka ima „bar petoro“ ljudi koji mogu da ga naslede na predsedničkoj funkciji i koji su u stanju da obavljaju tu funkciju.

„U mom konkretnom slučaju to ne znači da se povlačim iz politike. Ne pada mi na pamet. Biću znatno neuvijeniji u medijskim nastupima, videćete“, kazao je Čanak.

Dodao je da je ponosan na činjenicu da je LSV autentična stranka, koja svoje stavove nije menjala od osnivanja do danas.

„Ta autentičnost na koju smo ponosni dovela nas je u poziciju da nas takozvana opozicija, patriotska i ko zna kakva, optužuje da smo Vučićevi, a vlast nas doživljava kao opasnog protivnika upravo zbog toga što postavljamo pitanja na koja ona nema odgovor“, rekao je Čanak.

Prethodo je u emisiji HRT-a rekao i da se neće kandidovati zato što, kako je objasnio, niz poteza, koje stranka treba da povuče, su već sad bili izblokirani njime lično, prenela je danas LSV na svom sajtu.

Istakao je i da je za 32 godine, koliko je u politici, za svaku vladu bio izdajnik, uključujući i DOS.

Naveo je i da od svoje politike ne odstupa, iako ima sve manje glasova.

Rekao je i da će ostati član stranke i da će, kakako je kazao, biti tamo gde ga budu izabrali, „ali će predsednik biti neko drugi“.

Čanak je predsednik LSV od osnivanja, 1990.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.