„Z je fašistička svastika za 21. vek. Ostaće zapamćena kao simbol zla i razaranja, a Putin kao zločinac koji je uspeo da blistavu antifašističku istoriju Rusije i desetine miliona žrtava koje je SSSR podneo u borbi protiv fašizma gurne u krvavo blato od koga se generacijama neće izvući“, rekao je Čanak novinarima.

Dodao je da Srbija mora hitno da preduzme akcije na „demontiranju Putinove agenturne mreže“ u Srbiji, jer ako ne može da se suprostavi stranim agenturama i navijačkim grupama, „to znači da država više ne postoji, a na to nijedan patriota ne može pristati“.

„Srbija to mora da učini, ukoliko ne želi da bude uvučena u rat koji Putin namerava da započne preko Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini radi odvlačenja pažnje od Ukrajine“, kazao je Čanak.

Dodao je da Zapad mora biti svestan da „povlačenje za nos“ Srbije i BiH u vezi sa prijemom ovih država u EU sada može da skupo košta istu tu Evropsku uniju kada se takozvani ruski humanitarni centar u Nišu „pretvori u poligon za lansirne rampe Putinovih projektila okrenutih ka evropskim gradovima“.

„Zato je odbrana Ukrajine, odbrana mira u Evropi. A neučestvovanje u toj odbrani je saučesništvo sa nuklearnim terorizmom oličenim u Vladimiru Putinu koji svoju KGB karijeru očigledno želi da završi uhapsivši čitav evropski kontinent“, ocenio je Čanak.