Direktor kompanije CarGo Vuk Guberinić zahvalio se svim studentima na učešću u izazovu i najavio da će i ubuduće organizovati slične inicijative.

Pobednički tim koji čine Minja Parabucki, Milica Prugić, Marko Vidaković, Nemanja Petrović i Ana Jovanović koristio je uporednu analizu kako bi došli do podatka kompletne potrošnje dva tipa automobila, cene utrošenog plina nasuprot potrošnji struje, i trošku kompletnog održavanja za oba vozila.

Rezultat koji su dobili najtačnije pokazuje da je nakon četiri godine eksploatacija MG ZS EV vozila, investicija u njega opravdana i isplativija.

„Nismo očekivali pobedu, ali smo jako srećni zbog nje jer smo se stvarno potrudili. Pokušali smo da primenimo znanje sa fakulteta, ali i da damo naš pečat… Nije bilo lako, ali, pošto smo studenti četvrte godine Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, snašli smo se. Voleli bi da u budućnosti bude još ovakvih inicijativa, jer je stvarno dobra prilika i za učenje i za druženje i za sticanje iskustva. U ime tima, želela bih da se zahvalim kompaniji CarGo na nagradi i prilici“, rekla je Minja Parabucki za portal EV Srbija.

Na izazovu koji je organizovala i kompanija Ninamedia je učestvovalo 40 studenata, navedeno je u saopštenju.

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.