Murić i Ćatović će Srbiju predstavljati u trci na 3.000 metara, dok će Mehmedović nastupiti na 3.000 metara stiplčez.

Selektor atletske reprezentacije Srbije Edin Zuković rekao je da je Srpski atletski savez ponosan što ima 18 učesnika na tom takmičenju, zbog čega se zahvalio sportistima, trenerima i klubovima.

“Izuzetno jak i velik broj za naše sportiste i za državu Srbiju. Sa velikim očekivanjima idemo na ovaj šampion. Imamo pet sportista koji su prvi na evropskim rang listama pred ovaj šampionat”, rekao je Zuković, preneo je Srpski atletski savez.

U ženskoj konkurenciji Srbiju će predstavljati: Angelina Topić (skok uvis i skok udalj), Adriana Vilagoš (bacanje koplja), Milica Tomašević (3.000 metara), Zorana Rokavec (skok uvis), Teodora Boberić (troskok i skok udalj), Natalija Dragojević (troskok), Aleksandrija Mitrović (troskok) i Dunja Sedlaček (skok udalj).

Na takmičenju u Izraelu Srbija će imati i osmoricu atletičara: Miloš Nisić (200 metara), Nikola Kostić (400 metara s preponama), Strahinja Radaković (110 metara s preponama), Bojan Novaković (110 metara s preponama), Mihajlo Katanić (400 metara s preponama), Jovan Stranić (bacanje kladiva) i Stefan Jovanov (bacanje kugle).

Deo delegacije Srbije je i trener atletičara Novog Pazara Rifat Ziljkić.