U Višem javnom tužilaštvu u Novom Pazaru, koje rukovodi istragom od 11. aprila, su nam kratko rekli da im rezultati obdukcije nisu dostavljeni i da ne raspolažu informacijama da li su oni urađeni.

Obdukcija tela Zukorlića, uz prisustvo domaćih i stručnjaka iz Bosne i Hercegovine i Nemačke, obavljena je 6. maja na Odeljenju patologije i sudske medicine novopazarske Opšte bolnice nakon što je ranije tog dana eskhumirano iz groblja u njegovom rodnom selu Orlje kod Tutina.

Ekshumaciju i obdukciju tela naredio je Viši sud u Novom Pazaru, na predlog Višeg tužilaštva koje postupa po krivičnoj prijavi koju je Zukorlićev sin Usame predao Republičkom javnom tužilaštvu zbog sumnje da njegov otac nije preminuo prirodnom smrću.

On je kao dokaze predao nalaze dve inostrane laboratorije koji, kako je saopštio u obraćanju javnosti, pokazuju da je Muamer Zukorlić otrovan.

“Prva laboratorija utvrdila je da postoji visoka verovatnoća da je testirana osoba bila otrovana teškim metalima. Druga je zaključila da je, na osnovu uzorka koji su dobili, osoba bila otrovana hranom”, kazao je Usame koji je oca nasledio na čelu stranke.

Muamer Zukorlić, bivši sandžački muftija, preminuo je iznenada 6. novembra, u 51. godini. U tom trenutku bio je potpredsednik Skupštine Srbije.

Nakon ekshumacije i obdukcije, njegovo telo ukopano je u haremu (dvorištu) Altun-alem džamije u novopazarskoj Staroj čaršiji.