Ivanović je sa više hitaca iz pištolja ispaljenih iz kola u pokretu pogodjen u ledja, a pred Posebnim odeljenjem Osnovnog suda u Prištini krajem novembra 2021. godine je počelo novo ročište u sudjenju za njegovo ubistvo.

Specijalno tužilaštvo Kosova za taj zločin podiglo je optužnice protiv šest osoba srpske nacionalnosti. Optuženi su Marko Rošić, Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Žarko Jovanović, Silvana Arsović i Rade Basara.

Oni se terete za krivična dela učešće ili organizovanje zločinačke grupe, zloupotrebu službenog položaja, pomoć u izvršenju krivičnog dela teško ubistvo, neovlašćeno posedovanje oružja, otkrivanje službene tajne i zloupotrebu službene dužnosti manipulisanjem dokazima.

Prema navodima tužilaštva, u slučaj ubistva Ivanovića umešano je još najmanje petoro osumnjičenih.

U vezu sa ubistvom Olivera Ivanovića dovode se i potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić, kao i biznismen Zvonko Veselinović, ali je državni vrh Srbije stao iza njih i rekao da su oni ispitani na poligrafu.

U julu 2017. godine Ivanoviću je zapaljen automobil, a u poslednjem intervjuu koji je dao, lider GI SDP ocenio je da Srbi na severu Kosova ne strahuju toliko od Albanaca, koliko od lokalnih Srba, kako je rekao, “kriminalaca i kabadahija koji voze džipove bez tablica”.

Advokat Aleksandar Ivanović, bratanac ubijenog srpskog političara sa Kosova Olivera Ivanovića, izjavio je nedavno da se ne zna ko je ubio Olivera, ali se zna da “neko moćan prikriva sve snimke bezbednosnih kamera u Severnoj Mitrovici na kojima je zabeleženo kretanje ljudi koji su pratili i ubili njegovog strica”.

Ivanović je u intervjuu za Novi magazin kazao da je očigledno da ni posle četiri godine od ubistva nije sazreo trenutak da se nalogodavci i izvršioci privedu pravdi.

Više političkih stranaka u Beogradu najavilo je protest pod nazivom “Ko je ubio Olivera?”, koji bi trebalo da počne u 12.00 ispred predsedništva i da bude završen ispred crkve Svetog Marka, a okupljanja su najavljena i u Kosovskoj Mitrovici u 8.15, u vreme kada je Ivanović ubijen, na mestu atentata.