Trener Kluba borilačkih sportova Novi Pazar Husein Dupljak i takmičarke Ajla Lukač i Saida Bukvić, koji su danas lakše povređeni u saobraćajnoj nesreći kod Mrčajevaca na Ibarskoj magistrali, pušteni su iz čačanske bolnice na kućno lečenje.

Kako je radiju Sto plus rekao Anel Grbović iz novopazarkog kluba, u tom kolektivu su duboko potreseni jer su u nesreći dva lica izgubila život.

„Svi smo duboko potreseni, posebno naše mlade takmičarke i trener koji su u šoku. Žalimo za izgubljenim životima i saosećamo sa porodicama nastradalih“, rekao je Grbović, koji je i generalni sekretar Svetske kik boks i karate unije (WKU) za Srbiju.
     
U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u nedelju oko 15.45 kod mesta Mojsinje poginuli vozač motora Draško Jokić (33) i suvozač Aleksandra Radivojević (24) iz Čačka.

Kako je ranije objavljeno, sportisti su se nalazili u BMW-u kojim je upravljao Dupljak, kada je motor, najverovatnije u trenutku preticanja, prešao u levu kolovoznu traku i direktno se sudario sa njihovim automobilom koji je dolazio u susret.
 
Pazarski kik-bokseri su se, inače, vraćali iz Lazarevca, sa državnog prvenstva A i B klase u lou-kiku, gde su Lukačeva i Bukvićeva osvojile po dve zlatne medalje.

M. Minić