Na pitanje odakle otpornost i vitalnost kineske spoljne trgovine CMG u komentaru navodi da je Kina iz perspektive izvoza, jasno smo shvatia dva ključa “tržišta” i “proizvoda”.

Na primer, poslednjih godina kineska industrija električnih vozila snažno se razvijala i njena međunarodna konkurentnost je značajno porasla. Prema podacima Kineskog udruženja automobilske industrije, od januara do novembra 2022. kineska automobilska preduzeća izvezla su 593.000 električnih vozila, što predstavlja mikrokosmos kineskog razvoja spoljne trgovine.

Bilo je takođe sve više partnera u kineskoj spoljnoj trgovini u 2022. godini, izvoz u ASEAN, EU i druge velike trgovinske partnere je brzo rastao, a izvoz u zemlje duž “pojasa i puta” je porastao 20 odsto.

Izvoz solarnih ćelija, litijumskih baterija i automobila je porastao za 67,8 odsto, 86,7 odsto i 82,2 odsto. To u potpunosti pokazuje da se globalno tržište ne može odvojiti od oznake “proizvedeno u Kini”, a pozicija Kine kao “fabrike sveta” se ne može zameniti.

Pored toga, kako je Kina prilagodila mere prevencije i kontrole epidemije kovida-19, mnoge međunarodne investicione institucije su podigle prognoze kineskog ekonomskog rasta u 2023. godini, ukazuje CMG u komentaru u vitalnosti spoljne trgovine Kine.

Komentari (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *