Ćorović je ranije danas privedena zato što je jajima gradjala mural Ratka Mladića, na uglu Njegoševe i ulice Alekse Nenadovića u centru Beograda, koji su obezbedjivali pripadnici policije.

„Mogao je da se vidi strah tih policajca, mi smo taoci jednog nenormalnog, bolesnog režima“, rekla je Ćorović za TV N1.

Ona je navela da joj se policajci u civilu, koji su je priveli, uopšte nisu predstavili, već da su samo počeli da je vuku i da je mislila da se radi o navijačima koji će je odvući negde i pretući.

Istakla je da je današnji dan mnogostruko simboličan i da su aktivistkinja Jelena Jaćimović i ona otišle ispred murala i videle da osim novinara i policije, „nije bilo nikoga od kolega“.

„I naša reakcija je bila potpuno spontana, nismo mnogo razmišljale, bilo mi je žao da budemo tu i da mediji odu. Danas je važan dan i nosi mnogo simbolike i tu smo priliku propustili. To je bio simbolički čin, znamo da mural neće biti oštećen (jajima)“, dodala je ona.

Naglasila je da joj se policajci nisu predstavili i nisu im rekli gde ih vode, ali da su s njima postupali ljubazno u Policijskoj upravi za Vračar.

Aktivisti i gradjani okupili su se večeras na Trgu Nikole Pašića nakon što je Ćorović uhapšena, gde im se ona kasnije pridružila i najavili su da će se uputiti ka mestu gde je iscrtan mural Ratka Mladića.