Curić je nakon zajedničkog sastanka izjavila da BNV i Grad Novi Pazar zajedno promovišu važnost popisivanja jer je, kako je kazala, to nacionalna i građanska obaveza svakog Bošnjaka.

“Ovaj popis je prilika da se izjasnimo da smo Bošnjaci, da nam je jezik bosanski, a vera islam jer od tog broja Bošnjacima zavisi ostvarivanje nacionalnih prava i prava na nastavu na maternjem jeziku”, rekla je Curić.

Dodala je i da je predstojeći popis prilika da se isprave negativni efekti rezultata popisa iz 2011. godine.

“Ovaj popis je prilika da ispravimo grešku koju smo imali 2011. godine kada su neki društveno-politički akteri pozvali Bošnjake da bojkotuju popis i tom prilikom su se negativni efekti takvih rezultata popisa negativno reflektovali na sve oblasti života, na zdravstvo, obrazovanje, socijalnu zaštitu, infrastrukturu, a posebno na ostvarivanje nacionalnih prava Bošnjaka”, navela je Curić.

Gradonačelnik Biševac kazao je da od broja popisanih građana zavisi i stepen zapošljavanja Bošnjaka u republičkim i opštinskim institucijama, ali i planiranje budućeg razvoja grada.

“Pozivam sve građane da se odazovu popisu, jer je veliki značaj popisa u odnosu na broj stanovnika, zapošljava se veći broj ljudi, pre svega u republičkim i opštinskim institucijama, planira se budući razvoj grada, ovako je znatno teže obezbeđivanje uslova kako u zdravstvu, obrazovanju i polju socijalne zaštite”, poručio je Biševac.