Predsednik Fudbalskog saveza Novog Pazara, Raške i Tutina Zoran Matović izjavio je da će jedan od zadataka te organizacije biti uspostavljanje ligaškog takmičenja na nivou ove tri opština.
  
„Neophodna je liga, opštinska ili međuopštinska. Prirodno bi bilo da ona obuhvati i Sjenicu, kojoj je interes da smanji finansijske izdatke. Takođe, fudbal mora ponovo da zaživi u Delimeđu, Rvatima, gde postoje tereni, tu je i Ribariće. Ras je na dobrom putu da se plasira u okružni rang i odličan je primer kako radom fudbalskih entuzijasta može dosta da se postigne“, rekao je Matović radiju Sto plus.

On je dodao da svi klubovi u ovom regionu treba da se podrede Fudbalskom klub Novi Pazar.

„Novi Pazar je na vrhu piramide, klub koji će nas, ja se nadam, uskoro predstavljati i u Evropi. Inače, pet naših klubova je prošle sezone ušlo u viši rang – omladinci Novog Pazara, Jošanica, Rudar, kao i klubovi malog fudbala iz Novog Pazara i Raške. S druge strane, niko nije ispao iz lige u kojoj se takmičio“, kazao je Matović.

Matović je rekao da je najveći problem u ovom regionu nedostatak sportskih terena.

„Besparica je hronična u celom društvu, pa nema smisla o tome pričati. Ipak, fudbal drže entuzijasti iz Pazara, Tutina, Raške, Jošaničke Banje, Baljevca, a najveći problem je nedostatak terena. Pazarski klubovi su izgradnjom kompleksa u Šutenovcu rešili dobar deo tih problema“, ocenio je Matović.

Fudbalske sudije iz ovog regiona, Dragan Čolović iz Baljevca i Fikret Međedović iz Novog Pazara su najuspešniji u svojoj struci, dok je Novopazarac Izet Ljajić ima najveće trenersko zvanje – UEFA PRO licencu.

„Čolović sudi Prvu ligu, a Međedović je među srpskoligašima. Stalno pozivamo mlade, pre svega bivše fudbalere, da se uključe u tu priču. Radi se o veoma lepom zanimanju, a od ljudi poput Abdulaha Abdulahua može puno da se nauči“, rekao je Matović.

„Ljajić je vrhunski stručnjak, a možda zaslužuje i više od onoga što trenutno radi u struci. On je predsednik naše trenerske organizacije, zna puno i ume to da prenese na mlađe kolege. U Novom Pazaru je organizovao nekoliko seminara, sa vrhunskim predavačima“, dodao je on.

Zoran Matović je predsednik baljevačkog Rudara, koji je na 12. mestu u zonskoj ligi Morava.

„Prošle sezone smo se vratili u tu ligu, a na proleće ćemo biti i igrački jači. Naime, iz Jošanice nam je stigao Filip Simić, možda će i Zvonko Nedeljković. Cilj nam je opstanak i da ove godine, na 80. rođendan Rudara, stvorimo bolje uslove za rad. Očekujem da uskoro završimo drugu fazu radova na svlačionicama, sredstvima opštine Raška“, rekao je Matović.

M. Minić