„Zadatak istraživanja je da utvrdi polazne rejtinge budućih predsedničkih kandidata iz reda lica koja se već pominju u javnosti, da se izmeri rejting postojećih opozicionih blokova koji su javnosti već poznati i političkih blokova čija se okupljanja očekuju“, navodi u saopštenju pokreta.

Pokret je naglasio da je najvažniji cilj istraživanja da se ispita koliko zapravo u javnosti ima mesta za nova lica u politici, za politički blok koji okuplja ljude koji nikada nisu bili u politici ili su bili u politici a uspeli su da sačuvaju svoju „običnost“.

„Istraživanje bi trebalo da pokaže i koliko ima mesta da narod povedu iskusni, opredmećeni ljudi, sa tragom iza sebe u očima birača, koje okuplja ovaj pokret. Ukoliko rezultati istraživanja budu upućivali na pozitivne odgovore u odnosu na postavljena pitanja, može se očekivati rađanje treće opcije koju do sada u poitici Srbije nismo videli“, dodaje se u saopštenju.

Predsednik pokreta „Da se struka pita“ Vladimir Kovačević najavio je da će rezultati istraživanja biti objavljeni krajem naredne sedmice.