Dačić je za TV Pink izjavio da su ti Albanci u UN kao državljani Srbije i žele da budu iz Srbije “samo onda kada im je ona potrebna”.

“Ja sam rekao – kako ste vi Albanci licemerni, vi nećete u Srbiju, a muzli ste iz nje para koliko ste mogli i sada hoćete i svoju državu”, izjavio je šef diplomatije.

Dačić je dodao da je jedna situacija traženja nezavisnosti onda kada neki narod nema svoju državu, ali da Abanci imaju svoju državu, Albaniju.

“Ako može Kosovo da traži i dobije nezavisnost zašto onda ne bi mogla da isto uradi i Republika Srpska”, upitao je Dačić.

Dačić je, komentarišući predstojeći sastanak lidera Srbije i Kosova Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija u Briselu, ponovio da bez formiranja Zajednice srpskih opština na Kosovu nema dalje implementacije sporazuma.

“Ali, važno je da budemo pametni i radimo sve sačuvamo mir. Ne plašimo se mi ni Kurtija ni Gervala, njih treba da se plaši međunarodna zajednica”, izjavio je šef diplomatije.

On je ponovio da je za ulazak Srbije u Evropsku uniju, ali uz očuvani teritorijalni integritet i suverenitet.

Dačić je dodao da je iz nemirima zahvaćenog Sudana do sada uz pomoć Ujedinjenih nacija, Turske i Ujedinjenih Arapskih Emirata, evakusano 27 od 28 srpskih državljana koji su to zatražili.