Tokom sastanka razmenjena su mišljenja o aktuelnom stanju i perspektivi partnerske saradnje Srbije i NATO, bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i aktivnostima NATO vođene misije KFOR, kao i aktuelnim pitanjima regionalne, evropske i globalne bezbednosti, saopšteno je iz ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Ukazali su i na značaj redovnog održavanja dijaloga predstavnika Srbije sa zvaničnicima političkih i vojnih struktura NATO, “što doprinosi boljem međusobnom razumevanju, posebno kada se radi o najvažnijim pitanjima od interesa za Srbiju, ali i za stabilnost u regionu”.

Posebno je naglašeno da Srbija podržava i ceni angažovanje Međunarodnih bezbednosnih snaga (KFOR) na Kosovu u “striktnom, potpunom i nepristrasnom sprovođenju mandata koji je utvrđen i dodeljen KFOR-u na osnovu Rezolucije SB UN 1244”, navodi se u saopštenju.

Admiral Bauer je ocenio da razmena najboljih praksi i znanja u oblastima poput energetske i ekološke bezbednosti, sajber odbrane i otpornosti, zaštite kritične infrastrukture i borbe protiv terorizma može samo unaprediti saradnju NATO i Srbije.